Skip to main content
Home » Voeding » Mineraalwater: zuiver, vol mineralen én duurzaam
Voeding

Mineraalwater: zuiver, vol mineralen én duurzaam

In samenwerking met
Gerolsteiner is een mineraalwater afkomstig uit de Eifel.
In samenwerking met
Gerolsteiner is een mineraalwater afkomstig uit de Eifel.

Publireportage

Mineraalwater is het zuiverste drinkwater op de markt en biedt bovendien essentiële mineralen die onze gezondheid bevorderen. Maar het staat ook symbool voor duurzaamheid en zorg dragen voor de omgeving, want enkel zo kan het in de toekomst blijven bestaan. Ivan De Paepe, Country Manager Benelux bij Gerolsteiner, legt uit.

Ivan De Paepe

Country Manager Benelux Gerolsteiner

Het is algemeen bekend dat volwassenen dagelijks ongeveer twee liter vloeistof moeten consumeren. “Mineraalwater is daarbij een uitstekende keuze omdat het ons lichaam voorziet van essentiële mineralen die helpen bij de dagelijkse vernieuwing van onze cellen. Om deze vernieuwing gezond te houden, is het belangrijk om zuivere bouwstoffen aan onze cellen toe te voegen”, zegt De Paepe. “Mineraalwater onderscheidt zich van andere soorten water door zijn zuiverheid en constante mineralisatie. Het moet aan strenge eisen voldoen en direct aan de bron worden afgevuld, wat het tot een van de meest gecontroleerde voedingsmiddelen op de Europese markt maakt.”

Gerolsteiner is bijzonder rijk aan calcium, magnesium en bicarbonaten. Essentiële mineralen die echter niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt en dus via voedsel en drank moeten worden opgenomen.

De unieke troeven van Gerolsteiner

Gerolsteiner, een mineraalwater afkomstig uit de Eifel, onderscheidt zich door zijn rijke mineraalsamenstelling. “Gerolsteiner, en met name de bruisende varianten, is bijzonder rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en bicarbonaten, die essentieel zijn voor ons lichaam”, vervolgt De Paepe. “Deze mineralen kunnen niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt en moeten dus via voedsel en drank worden opgenomen.” Een ander kenmerk van Gerolsteiner is het natuurlijke koolzuurgehalte, dat het gevolg is van de vulkanische eigenschappen van de ondergrond in de Eifel. Dit koolzuur helpt om de mineralen in beweging te houden en voorkomt dat ze uitvlokken, wat de kwaliteit van het water ten goede komt. “Veel mineraalwaters gebruiken kunstmatig CO2, maar dat verdwijnt snel. Het natuurlijke CO2 in Gerolsteiner zorgt ervoor dat de mineralen te allen tijde levendig blijven”, klinkt het.

Duurzaamheid: essentieel voor de toekomst van mineraalwater

Duurzaamheid is een kernwaarde voor Gerolsteiner. Om de zuiverheid van zijn water te garanderen, zet het bedrijf zich in voor het behoud van de natuurlijke omgeving rond zijn bronnen. “Mineraalwater is een natuurproduct. Om dat in de toekomst te kunnen blijven aanbieden, moeten we dus duurzaam omgaan met alles wat een invloed heeft op onze bronnen”, benadrukt De Paepe. 

Gerolsteiner werkt nauw samen met lokale boeren en overheden om de omgeving rond deze bronnen te beschermen. “We zorgen ervoor dat er alleen bioboeren in de omgeving actief zijn en vermijden activiteiten die de grond kunnen vervuilen”, klinkt het. Daarnaast investeert het bedrijf in eigen duurzame projecten en streeft het ernaar om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Nu door het veranderende klimaat steeds vaker watertekorten voorkomen, is het volgens De Paepe cruciaal om zorgvuldig om te gaan met onze waterbronnen. “Leven is water, en zonder water is er geen leven. We moeten dus goed zorgen voor onze omgeving zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van zuiver mineraalwater.”

Next article