De overwinning in Celebrity MasterChef moest hij nipt aan Linde Merckpoel laten, maar Hakim Chatar maakte dit najaar indruk in de Vlaamse huiskamers met zijn creatieve kookkunsten.
© FOTO: NOORTJE PALMERS
Wat heb je vooral geleerd tijdens jouw deelname aan het programma?
“Dat ik mezelf toch in een bepaalde focus kan trekken waardoor ik mijn zenuwen wat beter onder controle kan houden. Vroeger kon ik dat helemaal niet zo goed… Nog steeds niet eigenlijk, maar gek genoeg ging het daar wel. En natuurlijk heb ik ontdekt dat ik best wel goed kan koken.” (lacht)
Hoe gaan jullie de feestdagen doorbrengen?
“Voor het eerst gaan we de feestdagen in als een gezin van vier. We waren al met drie dankzij onze zoon, maar onze dochter gaat deze periode nu voor het eerst meemaken. Ik kijk er gewoon heel hard naar uit om er een supergezellige periode van te maken. Grotendeels met elkaar, maar leuke familiebezoekjes horen daar uiteraard ook bij.”
Staat er een traditioneel kerstmenu op tafel?
“Niet echt. We hebben al verschillende soorten feestmenu’s gehad: sushi, koude schotels, maar ook gewoon frietjes van de frituur. Ik ben zelf een enorme fan ben van gourmet, maar dat kan voor mij eigenlijk ook gewoon tijdens het jaar!”
Waar ben je op professioneel vlak vooral mee bezig en wat brengt het komende jaar?
“Ik heb een bookingskantoor waarin we jonge opkomende dj’s en gevestigde waarden vertegenwoordigen. We zijn op dit ogenblik dus al volop bezig met de voorbereidingen van het festivalseizoen. Daarnaast heb ik nog een paar tv-projecten lopen die we aan het opnemen zijn. Hopelijk brengt 2024, naast een goede gezondheid, nog meer van dat!”
Recept
Fish cookies van Hakim!
Ingrediënten (voor tien stuks)
■ 500 gram witvis
■ 2 eetlepels currypasta
■ 1 eetlepel fijngesneden koriander
■ 1 eetlepel fijngesneden peterselie
■ 1 tot 4 eetlepels bloem
■ 1 ei
■ 1 takje dille
■ 1 eetlepel vissaus
■ 1 eetlepel citroensap
■ 1 theelepel sambal oelek
■ 2 stengels lente-ui
■ 80 ml zonnebloemolie (om te bakken)
■ chilisaus
Bereidingswijze
1. Voor het vismengsel:
■ Snijd de vis in grove stukken en leg in de keukenmachine/ hakmolen.
■ Voeg er de currypasta, koriander, peterselie, 1 eetlepel bloem, ei, dille, vissaus, citroensap en de sambal aan toe.
■ Mix de ingrediënten samen tot de vis volledig is fijngemalen.
■ Schep met een spatel het vismengsel in een kom.
■ Snijd de lente-ui in schijfjes en voeg toe samen met de rest van de bloem.
■ Dek de kom af met folie en zet in de koelkast voor minstens 10 minuten.
2. Viskoekjes vormen en bakken:
■ Gebruik eventueel een ijsschep om een bolletje vismengsel op te scheppen en te vormen tot een schijf.
■ Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
■ Leg de viskoekjes in de koekenpan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
■ Laat uitlekken op een stuk keukenpapier voor je ze serveert.
■ Serveer de viskoekjes met chilisaus en wat limoen of citroenpartjes. Eet smakelijk!
Extra tips
■ Gebruik je vis uit de diepvries? Dep de ontdooide vis goed droog met keukenpapier.
■ De viskoekjes kunnen ook afgebakken worden in de oven op 200 graden gedurende 15 minuten.