Home » News » Mayonaise: een beetje guilty, maar vooral pleasure
Sponsored

Mayonaise is authentiek genot, onbekommerde culinaire verwennerij die nooit zal beweren gezonde superfood te zijn. Devos-Lemmens verfriste het assortiment onlangs wel met enkele zomerse, positieve injecties. Gesprek met Marketing Manager Maud Van Gompel.

Tekst: Sijmen Goossens – Foto’s: privé

“Het mayonaisesegment is een mature en vertrouwde categorie. Dit herkenbare en laagdrempelige karakter blijft, zeker in België, steeds overeind. Ongeacht welke vernieuwingen zich op de markt aandienen – barbecuesauzen, koude sauzen, lightproducten – de Belg blijft een grote mayonaise-eter.”

“Wat natuurlijk wel verandert, is de manier waarop we het consumeren. Het klassieke concept ‘patatjes, vlees, groentjes en saus’ wordt steeds vaker vervangen door nieuwere gerechten zoals wraps, pitabroodjes, sandwiches, enz.”

“Devos-Lemmens volgt het consumptiepatroon van de Belg. Het zit in ons DNA om ernaar te streven alle consumenten aan te spreken. We willen er zijn voor alle Belgen die houden van lekker eten.”

Een frisse toets

“Niet alleen de gerechten veranderen, ook de smaken en ingrediënten evolueren. We willen meegroeien met deze nieuwe eetgewoontes. Daarom startten we met een nieuwe productlijn: ‘mayonaises met een frisse twist’. Er was al de mayonaise met olijfolie, nu worden ook een variant met avocado-olie en één met pesto smaak aan het gamma toegevoegd.”Het klassieke concept ‘patatjes, vlees, groentjes en saus’ wordt steeds vaker vervangen door nieuwere gerechten zoals wraps, pitabroodjes, sandwiches, enz.

“Deze zomerse smaken sluiten mooi aan bij de nieuwe vormen van consumeren. Ingrediënten als avocado en pesto zijn ondertussen goed ingeburgerd in de eetcultuur, de tijd was dus rijp om ze te integreren in onze gekende mayonaise. De variant met pesto geeft een zomerse toets aan je aardappel- en pastasalades, de mayonaise met avocado-olie past uitstekend bij een zelfgemaakt pitabroodje, verse hamburger of als dipsausje.”

“De variant met pesto geeft een zomerse toets aan je aardappel- en pastasalades, de mayonaise met avocado-olie past uitstekend bij een zelfgemaakt pitabroodje, verse hamburger of als dipsausje.”

Positieve connotatie

“We willen natuurlijk eerlijk blijven: gezonde voeding zal mayonaise hiermee niet worden. Dat is ook niet de bedoeling. Uit het dalende aandeel van bijvoorbeeld lightsauzen en de stijging bij de authentieke producten, leiden we af dat het guilty pleasure-element een belangrijk onderdeel van de waardering inhoudt.”

“Wel zal deze referentie naar gezondere ingrediënten, zoals onverzadigde vetten en superfoods, onbewust wellicht een andere ervaring creëren. Het belangrijkste blijft evenwel dat de Belg, wanneer hij mayonaise eet, de kenmerkende Devos-Lemmens smaak blijft herkennen. Binnen dat product is de keuze nu verrijkt met frisse zomerse smaken.” “We verwachten zeker in de zomer een markante boost voor deze smaken, maar uiteraard zijn ze lekker in alle seizoenen.”

Next article