Home » Happy 2020 » “Wie iets kleins geeft, kan iets groots terugkrijgen”
Feestdagen

“Wie iets kleins geeft, kan iets groots terugkrijgen”

Fien Germijns, Eva De Roo en Joris Brys, presentatoren van De Warmste Week van Studio Brussel.

Tijdens de laatste dagen voor Kerstmis duiken de Studio Brussel-dj’s Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns 24/7 de studio in om Vlaanderens mooiste kant te tonen tijdens een nieuwe editie van De Warmste Week. Dit jaar wordt het Nelson Mandelaplein in Kortrijk het Studio Brussel-base camp.

Tekst: Diederik Vandendriessche

Joris: “Het Nelson Mandelaplein ligt vlak bij het station, dus geen parkeer- of fileproblemen. Van je treinticketje gaat bovendien twee euro naar alle goede doelen van De Warmste Week. Net als de afgelopen jaren zenden we vanuit een open radiostudio uit. Dat betekent buiten presenteren en binnen slapen. Thermisch ondergoed: dat is een begrip dat ik de laatste tijd plots heel vaak hoor…”

Hoe overleef je 24/7 in een radiostudio?

Eva: “Dan kijkt iedereen naar mij als ervaringsdeskundige, want dit wordt mijn vijfde Warmste Week. Mijn twee nieuwe studiogenoten wil ik vooral op het hart drukken dat ze die hele week gewoon op zich moeten laten afkomen. Mijn jongste broer zegt wel eens plagerig dat ik een echte bleitkous ben tijdens de Warmste Week, maar ook dat hoort erbij. De liveoptredens met een massa volk rondom de studio zijn altijd hartverwarmend. Maar wat echt geweldig is, is plots om half zes ’s morgens vast te stellen dat er iemand helemaal alleen voor de studio staat met een koffietje en een croissant. Ontroerend.”

Joris: “Als er die week gesnotterd zal worden, dan zal het waarschijnlijk wel heel vaak door mij zijn. Mijn tranen tegenhouden is echt niets voor mij.”

Zo zeven dagen non-stop met elkaar doorbrengen lijkt een beetje als op kamp gaan met de jeugdbeweging.

Fien: “Dan hoef ik mij alvast geen zorgen te maken. Vanuit mijn jarenlange Chiro-tijd heb ik kampervaring zat, maar dit wordt ongetwijfeld een van mijn beste kampen. Alleen vermoed ik dat nu wel iets minder witte bokes met choco zal eten. Maar mijn mama ga ik wel missen.”

Joris: “Ik vrees dat ik achteraf in een zwart gat zal vallen. Ik wil nu al naar mijn moeder bellen om haar te zeggen dat ik op kerstavond zeker niet alleen wil zijn!”

Kortrijk wordt het kloppend hart van Studio Brussel voor De Warmste Week. Een mooie gelegenheid om jullie beste West-Vlaams boven te halen …
Eva: “Mijn familie is afkomstig uit Roeselare. Daar spreekt men weliswaar een ander dialect, maar Kortrijk voelt toch een beetje als thuiskomen. Mijn oma zegt altijd dat ze mij niet verstaat als ik Algemeen Nederlands praat. Daar kan ik nu af en toe wat verandering in brengen.”

Met welke kerstwensen stappen jullie zelf De Warmste Week in?
Fien: “Ik roep iedereen op om elkaar eens wat meer te verrassen en daardoor zelf ook meer verrast te worden. Net dat tikkeltje extra doen voor een ander kan een hele wereld openen. Wie iets kleins geeft, kan iets groots terugkrijgen.”

Joris: “Gewoonweg allemaal wat liever zijn voor mekaar. Al eens vaker iemand oprecht bedanken en mekaar meer vastpakken.”

Eva: “Mensen hebben er echt nood aan om hun verhaal te kunnen delen. Mijn wens bestaat er dan ook in om echt tijd te maken voor elkaars verhaal. Tijdens de vorige edities van De Warmste Week had ik vaak nog lange gesprekken nadat we live allang afgerond hadden. Op de radio heb je dan maar drie minuten, maar die verhalen gaan vaak veel langer door. Je verhaal kunnen delen, daar is een grote behoefte aan.”

Next article