Home » Happy 2020 » Vakantiepret voor kinderen én hun ouders
Familie

Vakantiepret voor kinderen én hun ouders

Edward Jiang

Marketing Manager

BoardX

Als jongeren tijdens de schoolvakanties op kamp gaan, kiezen ze steeds vaker voor een surfvakantie in plaats van het traditionele tennis- of voetbalkamp. De laatste jaren nemen echter ook steeds meer ouders hun jonge kinderen mee op een actieve vakantie.

Tekst: Diederik Vandendriessche

“Een ware win-win”, zo stelt Edward Jiang. De kinderen kunnen hun hartje ophalen tijdens één van hun geliefde hobby’s en de ouders beleven ondertussen een écht vakantiegevoel.”

In het verlengde van de skivakanties zitten de surfvakanties voor jongeren al jaren in de lift. Daar weten ze bij BoardX alles van. Het reisbureau uit Leuven bestaat nu bijna twintig jaar en was een van de trendsetters in Vlaanderen om de zogenaamde extreme boardsporten tot bij de gewone reiziger te brengen.

Jiang: “In onze beginjaren waren onze reizen vooral op twintigers gericht. Maar samen met ons groeiend succes vonden sporten zoals snowboarden, skaten en golfsurfen gaandeweg meer ingang bij de jeugd. Hierdoor moesten we al snel ons aanbod uitbreiden met surfkampen voor 13- tot 18-jarigen in Spanje en Frankrijk.”

Gezinnen

Sinds 2015 verwelkomt de reisorganisatie op haar surfcamps ook tal van Vlaamse gezinnen. “We hebben het geluk een bijzonder hoog percentage terugkerende klanten te hebben”, zegt Jiang.

“Het was dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar surfvakanties voor gezinnen ieder jaar groter werd. Een druk leven is kenmerkend voor de huidige generatie ouders, zowel op professioneel, familiaal, sociaal als sportief vlak. Een surfvakantie voor het hele gezin is dan ook het perfecte antwoord op de vraag naar een kwalitatieve invulling van hun schaarse vakantiedagen. Door de ouders te ontlasten van de hele planning en organisatie – het koken, het winkelen, de kinderanimatie, enz. – willen wij iedereen ten volle van zijn vakantie laten genieten”, zo gaat Jiang verder.

“De ouders volgen doorheen de week één van de yoga- of andere work-outsessies of knijpen er gewoon eens even met zijn tweeën tussenuit, terwijl de kinderen samen met hun nieuwe vriendjes en onze monitoren de tijd van hun leven hebben. Enerzijds zorgen we dus voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten waar een volledig gezin zijn week mee vult. Anderzijds maken we er ook geen geheim van dat we zowel ouders als kinderen graag aan het surfen willen krijgen.”

Familiekamp in Zarautz

Door het succes in Frankrijk breidt BoardX het aanbod uit met een familiekamp in Zarautz, een dorpje vlak bij San Sebastiàn in Spaans Baskenland.

Jiang: “De groene heuvels, de ruige kust en de vele baaitjes staan er in schril contrast met het landschap in Frankrijk, maar dat maakt de regio net zo karaktervol. Het mondaine Zarautz heeft een rijk verleden en was zelfs de geliefde badplaats van koninginnen als Isabella II en Fabiola. Het stadje bruist van de energie en ademt één en al surf, maar je kan er evengoed te paard de bergen in of proeven van de heerlijke Baskische keuken. De culinaire hoofdstad San Sebastiàn kun je gewoonweg niet bezoeken zonder op zijn minst de pintxos, de lokale tapas, uit te proberen. Goddelijk!”

Next article