Home » Happy 2020 » Must-go’s voor 2020 volgens Checkoutsam
Blog

Must-go’s voor 2020 volgens Checkoutsam

1 DE ONBEMINDE FILIPIJNEN

We kennen de idyllische foto’s van Thailand en Vietnam ondertussen wel. De tropische stranden, overweldigende natuur en hun wereldberoemde gastvrijheid, bezorgen beide landen een aantrekkelijke mix die toeristen overal ter wereld de hemel inprijzen.

Nabij deze toeristische trekpleisters liggen ook de paradijselijke Filipijnen. De meeste mensen laten deze eilandnatie nog links liggen, omdat ze veronderstellen dat het er nogal gevaarlijk is.

Geloof me, nergens voelde ik me zo welkom en zo veilig als hier!

De diversiteit van alle eilanden, de ongerepte en vooral niet-toeristische stranden en de allervriendelijkste inwoners ooit, zorgen gegarandeerd voor één van de mooiste ervaringen ooit.

2 OP BEZOEK BIJ ONZE NOORDELIJKSTE NOORDERBUREN

Een bezoekje aan onze vrienden met de harde ‘g’ is altijd leuk, maar te vaak gaan we op vakantie naar bekende plaatsen en steden zoals Amsterdam of Sluis.

Helemaal in het noorden ligt het prachtige Friesland. Dit stukje Nederland is zelfs voor heel wat Noorderburgen nog onbekend!

Tijdens een verlengd weekend kan je een bezoekje brengen aan enkele van de Elfstedendorpjes. Telkens zijn ze op één of andere manier verbonden met het water en dat zorgt toch echt voor enkele uitzonderlijke uitzichten.

Als je graag nog wat meer over Nederland ontdekt, dan raad ik ook aan om Urk te bezoeken; een voormalig eiland met prachtige tradities en een erg interessante geschiedenis!

3 NOG NOORDELIJKER DAN NOORWEGEN

Het zuiden van Noorwegen wordt door ons Belgen al regelmatig bezocht, maar helaas wordt het noorden nog vaak vergeten. Met amper één overstap in Oslo geraak je vlot in Tromsø, ook wel bekend als de Arctische hoofdstad.

Het beste moment om deze winterse woestenij te ontdekken is tijdens de koudste maanden van het jaar. Spectaculaire sneeuwlandschappen, walvissen spotten, huskytochten maken of het magnifieke noorderlicht bewonderen: het kan hier allemaal! Je krijgt echt nooit genoeg van de mysterieuze sfeer die hier hangt!

Als je je verblijft graag wat langer maakt, dan kan je er zeker ook een weekje naar de Lofoten aan breien. Nog zo’n sprookjesachtig decor in Noorwegen.


Sam Van den Haute is de man achter de reisblog en -gids checkoutsam.be

Next article