Home » 50+ » Vietnam: een stukje hemel op aarde
50+

Vietnam: een stukje hemel op aarde

Baai van Halong

Wie wel eens verlangt naar een avontuurlijke ervaring in een prachtige natuuromgeving én ook de nodige dosis cultuur wil opsnuiven, kan niet voorbij Vietnam.

Tekst: Diederik Vandendriessche

Op ongeveer vijftien uur vliegen van Brussel vind je een land met bruisende steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh stad (het vroegere Saigon), indrukwekkende boeddhistische tempels en een bewogen geschiedenis. En wat zeker een onvergetelijke indruk nalaat, zijn de duizenden motorfietsen die constant doorheen de drukke straten van de kleurrijke steden razen…

Contact met lokale bevolking

Het is een goed idee om je voor je bezoek aan dit fascinerende land te laten begeleiden door een ervaren gids die de plaatselijke gebruiken kent en je de absolute hotspots toont, soms ver van de toeristische drukte. Zo kom je in contact met de echte Vietnamezen. Het land kent meer dan vijftig etnische minderheden, waarvan de meest karakteristieke de bergvolkeren zijn. Zij wonen vaak in feeërieke dorpjes te midden van reusachtige terrassen met rijstvelden en theeplantages. Op de markt van Muong Khuong, net buiten Sapa aan de grens met China, herken je hen onmiddellijk aan hun bonte traditionele kledij.

UNESCO-werelderfgoed

Nog paradijselijker is een boottochtje in een sampan op de kanaaltjes van de Mekongdelta. In deze streek vind je een overdaad aan fruitsoorten. Een glaasje versgeperst suikerrietsap kan hier dan ook niet ontbreken. Maar echt hemels wordt het pas aan boord van een Chinese jonk in de Baai van Halong, waar je tussen 2.000 kalkstenen eilandjes vaart die in de loop der tijden volledig met groen begroeid zijn. Bij zonsondergang begrijp je volkomen waarom UNESCO dit unieke gebied tot Werelderfgoed heeft uitgeroepen. In de Baai van Halong is genieten een understatement: je wordt er gewoonweg helemaal zen.

Next article